Nieuwe rage op het internet: video's van " pimpel popping"

 

Puistjes uitknijpen dus. Video's van puistjes die worden gepopt krijgen miljoenen weergaven op sociale netwerken ,sites en apps. Waarom zijn er zoveel mensen aangetrokken tot deze schijnbaar weerzinwekkende activiteit?

Volgens wetenschappers ligt het antwoord in een complex samenspel van walging en nieuwsgierigheid in onze hersenen.

Walging is een krachtige emotie die wij mensen ontwikkelden  om ons te helpen potentiële infecties te identificeren.

Puisten kunnen vaak een teken van infectie zijn, waardoor er een aangeboren walging ontstaat. Deze aversie concurreert echter met onze aangeboren nieuwsgierigheid, die net zo sterk kan zijn.

In een recente studie rekruteerden wetenschappers  80 proefpersonen en lieten ze in totaal 96 korte video's bekijken van knallende puistjes met fonteinen van spuitende pus terwijl men hun hersenen scande.

De resultaten waren fascinerend: De Puistjesvideo's triggerden bij iedereen een walging maar dat was zwakker bij puistjesliefhebbers, wat suggereert dat ze beter in staat waren om hun walgingsreactie te beheersen. Bij de meesten overheerste echter de nieuwgierigheid.


Pisbakken doorbraak

Ik geef het toe, het is misschien niet prioriteit No 1 in deze woelige dagen maar hoera, driemaal hoera er is een doorbraak in het pisbak design. In labo testen hebben fysici de ideale vorm van de pisbak onderzocht die het minste zou spetteren. De derde van rechts kwam er het beste uit en zou het spetteren drastisch verminderen. Het mandom zal deze fysici eeuwig dankbaar zijn

 De manier waarop ze te werk zijn gegaan is op zijn minst hilarisch te noemen. Mannen moesten urineren in een beige broek en de spetters op de broek werden onderzocht en op basis daarvan ontwikkelde men een computermodel gebaseerd op de hoek van de straal.Het computermodel was al ontwikkeld, gebaseerd op het pisgedrag van honden en een splashback test.

 Ik dacht eindelijk goed nieuws, maar een beetje te laat nu mijn  prostaat zowat heel mij pisgedrag bepaalt.


Airplane Food!

Vliegtuig eten... soms gewoon niet te vreten. Dit ligt echter niet altijd aan de catering. Voedsel smaakt ook gewoon anders op het vliegtuig en dat heeft alles te maken omdat de cabines onder druk staan. Deze (lichte) overdruk maakt dat onze smaakpapillen anders gaan reageren op zout en zoet. Het vermindert namelijk de intensiteit die we ervaren van zout en zoet. 

Dit kan een reden zijn dat vliegtuigvoedsel minder smaakt maar soms is wat ze opdienen ook gewoon Smeiiirig!

 


Waarom brengt men een kruis aan op een kogel?

 

Het wordt alleen gedaan als en wanneer je je vijand echt, echt, echt haat. Het is een echte oorlogsmisdaad.

De x-vormige inkerving is bedoeld om de kogel te laten versplinteren in plaats van hem in één stuk door de vijand te jagen. Normaal gesproken, wanneer een kogel de vijand raakt, doorboort hij alles wat er tussen zit en komt er als één stuk uit.

Wanneer een breekpunt (de "x" insnijding) in de punt (ogief) van de kogel wordt gesneden, is dat om de integriteit ervan aan te tasten. Wanneer de kogel iets raakt, zal dit een schok door de kogel veroorzaken. Wanneer er een punt van verminderde integriteit is, zal de kogel uiteenvallen en versplinteren. 

Merk op dat deze praktijk een oorlogsmisdaad is volgens de Haagse Conventie.